İNGİLTERE'DE TÜRK TEKNİK DİREKTÖR HAKAN HAYRETTİN - Kanal WTVᴴᴰ www.KanalW.com | Worldwide Football TV™
Haber
Loading...

WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

FULL MAÇ

FİKSTÜR

RÖPORTAJ

KULÜPLER

ÖNE ÇIKAN YAYIN

KANAL WTVᴴᴰ CANLI YAYIN

Kanal WTVᴴᴰ Uluslararası Spor Kanalı | Worldwide Football TV HD Kanalı (2014™) İSTANBUL - TÜRKİYE |

İNGİLTERE'DE TÜRK TEKNİK DİREKTÖR HAKAN HAYRETTİN

İNGİLTERE'DE TÜRK TEKNİK DİREKTÖR HAKAN HAYRETTİN
Hakan Hayrettin, İngiltere'de 1997'ye kadar uzun yıllar üst düzey futbol oynadı. Sahalarda başarılar kazanırken 1988'de ilk teknik direktörlük diplomasını İngiltere'den aldı. KKTC, Türkiye ve İngiltere uyruklu Teknik Direktör Hakan Hayrettin'i bu röportajla yakından tanıyoruz. 


Hakan Hayrettin Kimdir 

4 Şubat 1970 tarihinde Enfield, İngiltere’de doğdum. Futbola her zaman ilgiliydim. 17 yaşımda ilk profesyonel imzamı Leyton Orient takımıyla imzaladım. Üç yıl Leyton’da forma giydikten sonra 20 yaşımda Barnet’e transfer oldum. Barnet ile iki kez şampiyonluk sevinci yaşadım. Barnet’te oynarken Türkiye’nin önemli takımlarından Karşıyaka beni beğendi ve transfer etti. Karşıyaka’da başarıyla oynadım ancak yabancı kuralı nedeniyle İngiltere’ye geri döndüm ve 2 sezon formasını giydiğim İngiltere’nin önemli kulüplerinden Wycombe’ye transfer oldum. İki kez şampiyonluk yaşadığım Wycombe’de teknik direktörümüz dünyaca ünlü Martin O’neill’dı. Kendisinden çok şey öğrendim. Wycombe’den sonra Cambridge United’e transferim gerçekleşti. “ 

“Cambridge United formasıyla çok başarılıydım ve dönemin Premier Lig ekibi Millwall’ın dikkatini çekmeyi başarmıştım. Millwall ile her konuda anlaştım. Ancak transferim sakatlanmamla gerçekleşmedi. FA Cup mücadelesinde Huddersfield ile oynadığımız karşılaşmada dizimdeki çapraz bağlar koptu. 7 ay sakatlıkla boğuştum. Bu sakatlık kariyerimi baltaladı. Sakatlıktan sonra Doncaster’a transfer oldum. Daha sonra ise Peterbrough’a katıldım. Sakatlığımdan dolayı daha fazla devam edemedim ve aktif futbolcu kariyerimi 1997 yılında noktaladım.”

“İlk diplomamı 1988 yılında futbol oynarken aldım. İngiltere’de bu diplomaları almak bana göre en büyük başarılardandır. Teknik direktör ve antrenörlük hayatım Watford takımında genç takım hocası olarak başladı. Bir süre burada görev aldıktan sonra Harrow Borough’da teknik direktörlük yaptım. Profesyonel olarak ilk deneyimim ise Waltham Forest ile oldu. Üç sezon burada çalıştıktan sonra Thurrock takımını başına geçtim. Dört yıl burada görev aldıktan sonra 102 puan toplayıp kulüp rekorunu kırarak şampiyon yaptığım Grays Athletic kulübünün teknik direktörü oldum. Bu başarımdan sonra İngiltere’nin önemli kulüplerinden Luton Town’a yardımcı antrenör olarak gittim. Luton Town ile de şampiyonluk yaşadık ve takımı İngiltere 2.Lig’ine çıkardık. Luton Town deneyimimden sonra Brain Tree’nin başına geçtim. Buradaki görevimin ardından Dagenham FC’nin sportif direktörü oldum. Daha sonra tekrardan Brain Tree’ye döndüm ve son olarak halen görevimi sürdürdüğüm Maidstone United’ın teknik direktörü oldum.”

“Ben İngiltere’de birçok başarıyı, deneyimi yaşadım. Artık istediğim huzur, hedefim ise ülkeme geri dönüp gençliğimize faydalı olmaktır. Örneğin ben Luton Town’da iken Kenan Oshan ve Remzi Betmezoğlu’nu oraya denenmeye götürdüm. Kendilerine bir kapı açtım. Daha önce belirttiğim gibi ben birçok güzel anılar ve deneyimlere sahibim. Wembley’de maça çıktım, şampiyonluklar yaşadım. Artık ülkeme dönme ve tecrübelerimi paylaşma zamanının geldiğini düşünüyorum. Hasan Minci ile de ayrıca gurur duydum. Kendisi benim yardımcılığımı yapmıştı. Onun böylesine bir başarı yakalamasına çok sevindim.” 

“GÖRÜŞTÜĞÜM KULÜPLER VAR” 

“Türkiye ve KKTC'deki bazı kulüplerle görüşmeler yaptım. Olumlu gelişmelere göre ülkemde görev yapmak isterim” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dil ve hakaret içermeden yazılan yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.KanalW.com